Things To Think About

Let the walls come down, let the engines roar

Paris 19-23/10 2013 i ord och bilder (mest bilder)

Kategori: Whatever

Då var man hemma igen då, herregud det är mycket nu. Önskar att någon annan kunde skriva ner allt vi gjort i Paris åt mig så jag har det sparat någonstans för när jag glömmer men att jag ändå slapp göra det själv.
 
Hur som helst, vi har haft det jättebra i Paris! Eller jag har haft det jättebra och mamma säger att hon också tyckte det var bra så jag får lita på det helt enkelt.
 
OBS det här blir världens fetaste inlägg med massa bilder!
 
På lördag gjorde vi inte så mycket mer än att utforska närområdet lite, åt middag på ett ställe som var riktigt trevligt med gäster från många olika länder. Åt en ostravioli som var såååå god.
 
På söndag blev det turistande för fulla muggar. Vi började på Operan (där jag inte kopplade att det var OPERAN förrän mamma började nynna på Phantom of the Opera när vi stod utanför. Det var definitivt värt att gå in, såna hus ser man inte så ofta. Dels själva teater-delen med det målade taket men också spegelsalarna, trapporna, statyer, taket och så vidare. Herregud!
 
Vill inte ha bilderna på rad så här men nu får det bli så helt enkelt. Vi fortsätter!
Louvren var nästa anhalt, där var nog det coolaste (förutom själva storleken på huset! (och vissa tavlor!!)) Venus de Milo och Mona Lisa. Och pyramiderna, haha. Häftigt att ha sett allt på riktigt nu! Gick dessutom in gratis som ungdom, varför är det inte så i Sverige?
Älskar den sista bilden, vad i hela friden ska den föreställa egentligen? En Barney Stinson-ängel typ? "shit jag måste dra innan hon vaknar"..?
 
Sista anhalten blev Notre Dame, som firar 850-år i år fick vi veta! En ruskigt välbevarad gammal tant.
 
Sedan åkte vi tillbaka till hotellet och kollapsade, om jag inte minns helt fel käkade vi middag på McD för att vi var så trötta (och icke-hungriga).
 
På måndag (här kommer det stora!) blev det DISNEYLAND!!  AAAAAH!!
Yes, vi åkte till Disneyland. Det var helt fantastiskt. Ja, jag var nog den äldsta personen som var där med en förälder. Jag bryr mig inte. Först och främst firade dom ju Halloween på Disneyland så det var en massa Musse-pumpor överallt och paraden hade Halloween-tema och det var skitnice. Sen hade dom ju börjat plocka fram julsakerna också, jag kan säga att jul på Disney är nog något väldigt speciellt om man ska utgå ifrån det lilla vi såg. Herregud jag hade kunnat köpa hela butiken. Blev en julgransprydnad med Piff&Puff, en underlägg med Butter på och en Stampe som bara var för söt. Ångrar lite att jag inte köpte ett halsband som var så enkelt och fint, men men.
 
Vi åkte Pirates of the Caribbean (två gånger!), uppskattade det väldigt mycket mer än senast då jag bara blev livrädd av alltihopa. Vi åkte också 'It's a small world' (fortfarande roligt), the Haunted Mansion (STORT för att vara jag!), promenerade runt i Alice labyrint, såg Michael Jackson rädda universum med sin dans, såg Jack och Sally hälsa på massa barn (hade dött av skräck när jag var liten) och en massa annat Disney-niceigt. Det var lite dåligt med karaktärer ute i parken, istället fick man träffa dom på särskilda platser på utsatta tider, med köande och allt vad det innebar, kändes lite jobbigt att göra i min ålder. Jag kan tänka mig hur kön såg ut. Skurkarna stod däremot ute bland folk och skrev autografer och fotade sig med folk, återigen var dock publiken en aning ung.
 
En helt magisk dag. Vi avslutade den med middag på Planet Hollywood, mamma köpte en apsnygg resväska och sen åkte vi hem.
 
Okej, tisdag kvar!
Tisdag var reserverat för shopping. Vi åkte bort till Triumfbågen och promenerade sen nerför Champs Elysées. Jag köpte en superskön sweatshirt på H&M (klart man handlar på H&M utomlands!), ascoola tights (som jag inte har några bilder på) på Adidas och en skön tröjklänning på Mango. Vi promenerade också längs Rue du Faubourg Saint-Honoré och blev förföljda inne hos Valentino, Burberry, Christian Louboutin och Michael Kors. Inte lika mysigt att gå i fina butiker som i New York alltså, där får man åtminstone vara i fred. Men mamma påstod att dom bara ville vara tillgängliga och hjälpsamma, jag tyckte mest att det var irriterande. Tanken var att vi skulle tackla både Rue de Rivoli och Galleri Lafayette också men efter att ha gått så mycket hela dagen, det var 22 grader varmt enligt termometern (kändes mer som 30 typ) så var både kropp och huvud rätt slut. Vi vilade på hotellet innan vi tunnelbanade oss bort till en restaurang som mamma hade bokat bort på. Man fick hur mycket vin och förrätt man ville, åt en jättegod steak och chokladmousse till efterrätt. Stället var lite roligt, vildsvin på väggarna och vinet hällde man upp från tunnor.
 
Vi avslutade sista kvällen med att åka upp i Eiffeltornet. Det är så fint när hela staden lyser! Särskilt när tornet börjar blinka! Fattar inte att fransmännen var så sura över det där.
 
 
Och på onsdag åkte vi hem.
 
Phew. Där var det klart. Tog bara en timme.
 
xoxo
Kommentera inlägget här: